Bestil inden kl. 12 og modtag pakken dagen efter | Fri fragt ved kr. 500

Mini MommyHer finder du dukkelifte, sengetøj til dukker, dukkesenge og klavogne til dukker og meget mere.


Måske undrer du dig som forældre over hvor hurtigt dit barn begynder at behandle sin yndlingsdukke som en lille baby. Knap nok før især pigerne begynder at gå, begynder hun at drage omsorg for sin dukke og putte den til middagslur rundt om i hjemmet. Der er ganske enkelt tale om et naturinstinkt. De små piger ved instinktivt at det primært er mødrene der tager sig af de helt små børn. Det er alt andet lige det mest praktiske, for ellers kan arten jo ikke overleve. Men det betyder altså ikke at drenge ikke kan lege med dukker. Faktisk mener vi hos Legebutikken at drenge skal have tilbudet om at lege med dukker, uden at man naturligvis presser dem til det. Dukkeleg er nemlig med til at lade børnene vise deres omsorgsfølelse.

Man kan sagtens finde dukker der appelerer mere til drengene end de almindelige dukker gør. Prøv f.eks. med en anatomisk dukke til drengene, som altså har en drengekrop i stedet for en pigekrop. Det gør automatisk drengene mere interesserede i dukkelegen at de kan spejle sig i dukkens udseende.

Dukkelegen er ofte hurtigere i spil når det lille barn har søskende. Det er fordi børn med søskende hurtigere lærer sig en social adfærd og har lyst til at eksperimentere med sociale roller. 

Pas på med at give dit barn en alt for avanceret dukke, før de er klar til det. De bedste dukker til de helt små børn er bamsedukker eller kludedukker. Først når barnet er omkring de 3 år begynder de at kunne håndtere de mere avancerede dukker som f.eks. Asi dukker som ligner rigtige babyer.

Tjekliste til brug, når man køber dukker:
– Er dukken lavet solidt?
– Er der skarpe kanter, som barnet kan skære sig eller stikke sig på?
– Er dukken CE-mærket?
– Er mærkning, advarsler og vejledninger skrevet på dansk?
– Passer dukken til barnets alder og udviklingstrin?
– Sidder øjne, knapper og andre smådele på dukken godt fast?