Spar op til 60% på vores OUTLET lige nu

Dukker og dukketilbehør

Både piger og drenge kan lide at lege med dukker. Det er en del af deres udvikling at lege rollelege, hvor de genoplever hverdagssituationer. At lege med dukker - og rollelege i det hele taget - udvikler barnets empati og sociale forståelse.

Dukker til drenge og piger

At lege med dukker er noget både drenge og piger synes godt om. Ofte er dukker primært opfattet som noget pigerne leger med, lidt ligesom biler og værktøj ofte forbindes med drengeleg. Sådan er verden nu engang ikke altid skruet sammen – heldigvis da. 

Der findes mange fine dukkemærker der henvender sig både til drenge og til piger. Hos Legebutikken.dk har vi udvalgte dukker fra MaMaMeMo og Rubens Barn. Du finder derudover også et stort udvalg af dukketilbehør.

Anatomiske dukker

Der findes både anatomiske drengedukker og anatomiske pigedukker i Legebutikkens sortiment. Børn spejler sig ofte i det de ser, så det er en god ide med en anatomisk dukke der har de samme kropsdele som dit barn – eller det modsatte køns kropsdele. Det er med til at udvikle barnets kropsforståelse.

Pædagogiske dukker:

I Legebutikken.dk har vi et stort udvalg af de pædagogiske Rubens Barn. Dukkerne er bløde og har en god tyngde der henvender sig til både små og store børn. Rubens Barn bruges blandt andet også til demenspatienter.

Dukker og dukketilbehør

Hos Legebutikken.dk kan du købe både dukketøj og dukkesengetøj til dukkelegen.
Det kan indimellem være svært at finde dukketilbehør og dukkevogne der ikke er lyserøde. Derfor forsøger vi efter bedste evne at finde mere kønsneutralt dukketilbehør, som supplement til de familier der ikke ønsker at alt skal være i den samme farve. Særligt de grå nuancer har vundet indpas i mange børnefamilier, fordi der så kan være mere knald på farverne på detaljer.

Dukkepotte, dukkebleer og sutteflasker er alt sammen med til at gøre legen med dukker endnu sjovere og mere levende for børnene. Som nævnt er rollelege med til at hjælpe barnet med at bearbejde dagligdags indtryk og lagre dem i forståelsen. For eksempel vil et 2-3 årigt barn der selv får skiftet ble eller skal til at lære at bruge potte, ofte udleve dette gennem en leg med sin dukke. Man vil ofte opleve barnet sætte sin dukke på potten og fortælle dukken at nu skal den prøve at lave en lille tissetår. Meget tit er det som at høre sig selv sige det til sit eget barn. Det er næsten ikke til at stå for.

Man kan ikke nævne dukketilbehør uden at nævne by ASTRUP, som er ren luksus til dit barns dukker. Indenfor dette mærke findes nærmest alt fra dukketøj til dukkevogne. Der er både dukkepuslebord, seng og små fine dukkesko.