Spar op til 60% på vores OUTLET lige nu

Gynger og rebstiger

Gynger til børn. Når børn gynger eller bliver gynget, stimuleres vigtige sanser. Balancen, vestibulærsansen og motorikken styrkes i takt med at det svinger.

Hos Legebutikken mener vi at alle børn bør have en gynge i en eller anden form, og her er et udvalg af de gynger som egner sig bedst til udendørs brug. En gynge kan hænges op i et gyngestativ, i et træ, under et halvtag og kan endda flyttes indenfor hvis forholdene tillader det.

Legebutikken har altid haft et stort udvalg af gynger og hængekøjer; både til babyer, børn og voksne.

Man bliver klogere af at gynge

Videnskaben har bevist at der er en sammenhæng mellem dårlig balanceevne og indlæringsvanskeligheder. Derfor er det virkelig vigtigt at kroppens balanceevne stimuleres tidligt i barnets leveår. Barnet får ganske enkelt nemmere ved at lære nye ting og den skærpede indlæringsevne hjælper barnet til at lære hurtigere. Barnets skolestart kan hjælpes godt på vej, hvis forudsætningerne for en sund motorik har været tilstede tidligt i barnets liv.
Med motoriske lege opmuntres og udfordres børnene til at udvikle deres fysiske formåen og derfor mener vi det når vi hos Legebutikken siger: Man bliver klogere af at gynge.

Hvilken gynge skal jeg vælge?

Når der skal vælges en gynge til et barn, skal der som udgangspunkt tages hensyn til barnets alder. En babygynge bruges f.eks. oftest kun fra 6 måneders alderen til 2 års alderen. Når barnet er 3 år gammelt kan det i de fleste tilfælde selv finde ud af at holde fast i rebene på en almindelig fast gynge, f.eks en trægynge eller en klassisk plastikgynge. Fra 5-6 års alderen begynder børnene at gynge vildere og udføre mere akrobatik på gyngerne, og her begynder det at blive ekstra sjovt med gyngeredskaber som gymnastikringe, trapez eller rebstiger så man rigtigt kan svinge sig.
De fleste vælger en gynge til gyngestativet eller til træet i haven, men hvorfor ikke flytte gyngen indendørs hvis pladsen er til det? Med en hængestol kan man skabe en hyggekrog både inde og ude hvor der kan gynges både blidt og vildt, og man kan bruge den hyggelige hængehule til at fordybe sig i en god bog.
Hos Legebutikken har vi masser af kroge til gynger og ekstra forlængerstykker hvis højden på gyngen skal justeres.