Hurtig levering 1-2 dage |  Bestil inden kl 12 | Fri fragt ved kr. 500

Gåvogn

En gåvogn har ét primært formål, nemlig at støtte barnet der lige har lært at gå. Det er vigtigt, den er stabil og ikke kan køre for hurtigt.

Derfor er det en god ide at investere i en gåvogn med bremsesystem. Det finder du her i Legebutikken.dk hvor vi ved hvor vigtigt det er at støtte barnets udvikling. I læringsprocessen lægger barnet alt sin tillid i en gåvogn, det er derfor vigtigt at sikkerheden er helt i top.  

Gåvogn i træ

Der er mange faktorer der spiller ind, når du skal vælge den rigtige gåvogn til dit lille barn. Vi anbefaler en i træ, dels fordi det er et stærkt robust materiale, dels fordi det holder sig smukt i lang tid. Flere af de skubbevogne du kan få hos os er i en kombination af træ med lakerede metalhåndtag.
Det er en god ide at sikre sig, at den valgte gåvogn har gummihjul, så den ikke larmer for meget og du ikke risikerer at den sætter grimme mærker på gulve og vægge i hjemmet. Samtidig giver gummihjulene en stødabsorberende effekt, så eventuelle stød ikke forplanter sig til at barnets krop.

Gåvogn som dåbsgave

En gåvogn er oplagt som dåbgave, og kan bruges i lang tid. Det er en af de helt klassiske barnedåbsgaver, som også bliver rigtig godt modtaget i småbørnsfamilier. Naturligvis støtter den barnet i den første slingrende tid på 2 ben, men derudover bruges den som skubbevogn i lang tid. Der er meget legetøj og mange bamser og dukker, der bliver kørt rundt i hjemmet i barnets første par år som gående.
Ofte bliver vognen brugt som en forløber til dukkevognen og den kan såmænd også bruges til at fragte legetøjsbilerne på værksted. Indimellem er det også set, at børn fragter deres snacks og mellemmåltider rundt på en gåvogn. 
I det hele taget er børn ret vilde med at transportere deres legesager rundt. Hvad enten det er på deres gåvogn, eller senere hen på ladet af en trehjulet cykel, i sin cykelkurv eller i alverdens rygsække og tasker. Mon ikke det skyldes, at de ser deres forældre fragte alt fra indkøb til vasketøj rundt både i og udenfor hjemmet.

Gåvognen er et led i barnets udvikling

I løbet af barnets første leveår gennemgår det en rivende udvikling. Helt fra fødslen udvikler barnet alle sine sanser og kropslige formåen. Børn udvikles ikke altid i helt samme tempo, men man kan forvente at skulle bruge en gåvogn fra barnet er ca. 12 måneder gammelt, altså ved 1 års alderen. Nogle børn er som sagt hurtigere end det og nogle lidt langsommere. Der findes børn der lærer at gå før de mestrer at kunne kravle. Nogle børn kravler baglæns og andre kan løbe kort tid efter de har lært at gå. Det betyder ikke, at det ene er mere rigtigt end det andet. Det vigtige er at støtte barnet i sin udvikling og hjælpe det på vej i den rigtige retning.