Spar op til 60% på vores OUTLET lige nu

Legetøjsbiler

Leg brandmand, politibetjent eller racerkører! Biler har alle dage været et hit – både i store og små udgaver. Vi har derfor et bredt udvalg af fantastiske biler, garager, tog- og kuglebaner samt brandstationer i træ.

Skab fantasiverden med biler og garager

Rigtig mange børn kan få timer til at gå med at lege med biler. Det er en genstand de kender fra hverdagen, og derfor har børn også en god forståelse for køretøjer. Og ekstra sejt er det, når politibilen, racerbilen og ambulancen fås i miniatureudgave! Så er der nemlig rig mulighed for selv at være den seje betjent, den hurtige racerkører eller den hjælpsomme læge. Se alle de seje biler og stationer her.

I kategorien Biler og garager, finder du kvalitetsbiler i træ fra Brio, Vilac og Waytoplay

Det berømte BRIO

Taler vi om trælegetøj, taler vi også om BRIO. Hos Legebutikken kan du derfor finde et stort udvalg af BRIO fantastiske togbaner og køretøjer. I mange år har deres produkter ført til sjov leg og gode barndomsminder. Deres legetøj er enkelt og er med til at fremme børns fantasi, kreativitet og udvikling. Og det smarte ved BRIOs togbaner, at du altid kan købe nye skinner og bygge banen større og større. Jo større den er, jo mere plads er der også til at bygge små byer og universer imellem jernbanerne. Byg for eksempel en brandstation eller togstation. Desuden er det hele er fremstillet i sporbart træ fra ansvarligt dyrkede skove – I kan derfor altid trygt lege med legetøj fra BIO.

Er biler drenge-legetøj?

Svaret er som udgangspunkt nej, men samtidigt må vi erkende at flere drenge synes om biler som legetøj end pigerne. Pigerne er mere socialt orienterede end drengene, og derfor vil de oftest interessere sig på andre typer af lege. Pigerne er mere æstetiske i deres legemønstre end drengene er. Drengene leger mere funktionelt.

Giver man f.eks. en dreng og en pige de samme legoklodser vil pigen ofte gå i gang med at bygge indhegninger som er designet til rollelege som passer ind, hvor drengene vil begynde at bygge tårne som kan væltes.

Ret tidligt begynder børn at interessere sig for biler. Det starter ofte i 2 års alderen og det gælder både drenge og piger. Det er nemlig den alder hvor børnene begynder at spejle sig i de voksne og de ting som de voksne bruger i hverdagen. 

Barnets første bil er som regel en træbil. Nogle gange en træbil som kan trækkes tilbage og køre selv henover gulvet, andre gange en træbil med en snor i, som fungerer som et trækdyr. De små børn har en tendes til at tro at alt hvad der bevæger sig er levende, og først når de når omkring 2 års alderen finder de ud af at de selv kan påvirke bilens evne til at bevæge sig.

Omkring 2-3 års alderen vil de fleste børn gerne have en legetøjsbil der ligner fars eller mors bil eller de populære traktorer fra John Deere. Altså en bil med hjul, som kan køre og gerne med et realistisk udseende. Det betyder dog ikke at legen med træbiler ophører. Tværtimod, kan barnet sagtens finde på at blande alle typer biler ind i legen. Store biler og små legetøjsbiler i en stor blanding er ofte det der går lege sjovere for barnet. Som forældre behøver du altså ikke at gå op i hvilke mærker eller typer af legetøjsbiler du køber.

I Legebutikken.dk kan du finde et stort udvalg af trælegetøj og legetøjsbiler i træ. Vi har garager som man kan lege med og køre bilerne ind og ud af. Brug kranerne til at hejse andre biler op med og få en masse sjov leg igang på gulvet. Mange blander legen med biler sammen med togbaner og bilbaner. Det kan synes rodet for forældrene, men for børnene er det helt naturligt og bidrager blot til endnu mere eksperimenterende leg og skærpet fantasi.